Henrik Fritzon vill satsa på de mindre sjukhusen och lockar med minst 50 fler anställda på sjukhuset i Hässleholm om Socialdemokraterna får väljarnas förtroende i regionvalet. Foto: Stefan Olofson

S -löfte om 50 fler anställda på sjukhuset

Hässleholm Sjukhuset i Hässleholm har 700 anställda. Socialdemokraterna lovar ytterligare 50, om de får styra Region Skåne efter valet.

S-manifestet för Region Skåne innehåller 2 000 fler anställda den kommande mandatperioden. Utöver det vill S stärka primärvården med 300 anställda till.
– Alla yrkesgrupper behövs inom vården. Under de gångna fyra åren har vårt rödgröna styre anställd 2 000 fler i vården. Och de är inte på administrativa funktioner utan på tjänster som har med vård att göra, betonar Henrik Fritzon, S, regionstyrelsens ordförande.

På måndagen besökte han sjukhuset i Hässleholm där han träffade sjukhusledningen för att lyssna in vad som står på deras önskelista över nödvändiga förstärkningar.
– Hässleholms sjukhus är ett mycket väl fungerande sjukhus med ortopedi som framgångsrik specialitet. Region Skåne är mitt uppe i arbetet med att ta fram en plan för en ny operationsavdelning för ortopedin, samt andra kringverksamheter, som behöver förstärkas. Vi ser ett behov av fler anställda på sjukhuset för att möta de behov som sjukhuset har. Därför vill vi satsa 50 nya tjänster av de totalt 2 000 som Socialdemokraterna utlovar i hela den skånska sjukvården i valmanifestet, säger Henrik Fritzon.

Han tror på ökad satsning på de mindre sjukhusen. Totalt sett får de små sjukhusen en liten del av de runt 50 miljarder kronor som regionen investerar i de skånska sjukhusen kommande år.
Merparten går till de stora sjukhusen i Lund, Malmö och Helsingborg.
Den nya byggnaden för ortopedin i Hässleholm beräknas kosta runt en halv miljard kronor och ska stå klar om några år.

– Från regionledningens sida kan inte vi bestämma vilka tjänster som behövs i Hässleholm. Det är en uppgift för den lokala sjukhusledningen att bestämma. Vi vet däremot att det behövs fler händer i sjukvården och det tar vi fasta på i vårt valmanifest, säger Henrik Fritzon.

Dagens fråga

Brukar du läsa böcker eller lyssna på ljudböcker?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×