Den tidigare landslagsmannen i handboll, som bland annat spelat i skånska klubbar, förlorade fejd med Skatteverket. (bilden har ingenting med artikeln att göra). Foto: TT

Tidigare landslagsman får skattesmäll

Sport Den tidigare landslagsmannen i handboll, som bland annat spelat i skånska klubbar, förlorade fejd med Skatteverket.
Rätten: "Ingen komplicerad fråga".

Handbollsspelaren spelade under en säsong två turneringar i Qatar för ett lag från ett annat land. Under denna period ansåg Skatteverket att han undanhållit intäkter i sin deklaration medan handbollsspelaren själv hävdade att han betalat skatt i det land där hans lag hörde hemma.

Han åkte på en skattesmäll redan 2016 för den aktuella perioden och skulle då betala cirka 250 000 kronor i ytterligare skatt, ett belopp som senare sänktes efter att han begärt omprövning.

I fjol riktade dock Skatteverket ytterligare krav på spelaren om 35 000 kronor i skattetillägg, krav som han dock överklagade till förvaltningsrätten.
”Såvitt framgår av utredningen har NN fått de aktuella inkomsterna som kontanter. Han och hans fru har sedan satt in dessa kontanter på ett sparkonto i Sverige” skriver rätten i sin dom där Skatteverkets beslut slås fast.

Handbollsspelaren säger själv att han inte känt till den aktuella regeln. ”Vidare anser han att det inte är rimligt att gemene man ska känna till komplicerad internationell beskattning” refererar rätten i sin dom men menar att det varken rör sig om någon svår skatterättslig fråga eller komplicerade faktiska förhållanden.

”Förvaltningsrätten anser inte att skattetillägget är oproportionerligt i förhållande till felet.”