Vilken stuga ska Sverigedemokraterna kampanja ifrån? De ser likadana ut, men placeringarna skiljer sig åt. Hanna Nilsson (SD) hoppas dra rätt ur kommunchefen Bengt-Arne Perssons skål. Foto: Kristina Höjendal
Lena Wallentheim (S) fick en hörntomt på Första avenyen.

Valstugor lottades ut – här börjar rysaren

HÄSSLEHOLM Spänning och förhoppningar låg i luften när de olika valstugorna lottades ut till partierna under måndagen.
”Jaaaa” jublade Moderaterna när det stod klart att de fått den stuga Socialdemokraterna redan stod och hoppades vid.

Under två veckor framöver finns valstugorna utplacerade på Stortorget och Första avenyen. Normalt brukar de vara på plats tre veckor innan valet, men i år får politikerna bara knappt två veckor på sig att möta väljarna och få ut sina budskap inför valet, söndagen den 9 september.

Redan har flera valstugor på andra håll i landet utsatts för sabotage.
Polisen har ingen ökad bemanning men berättar att man kommer att vara extra vaksam.
– Vi kommer att ha personal som tittar till valstugor med mera och har ett extra fokus där. Det är viktigt att de i valrörelsen känner sig trygga, säger lokalpolisområdeschefen Pär Cederholm.

Vid lunchtid på måndagen stod det klart vilket parti som fick vilken stuga – något som för rättvisans skull avgjordes via lottning.
En omständlig procedur, anmärkte Björn Widmark från Folkets Väl – och syftade på att kanslichefen Elisabeth Aidemark drog lott om turordningen, kommunchefen Bengt-Arne Persson höll i stugnumren och en tredje person delade ut nycklarna.
– Ska det behövas tre man till det här? undrade han skämtsamt.
– Vi gör det på vår lunchrast, kontrade Bengt-Arne Persson snabbt.

Spelar det då någon roll vilken stuga man får?
Ja, Robin Gustavsson (KD) hoppades åtminstone på en stuga på torget och detsamma gjorde representanterna för Socialdemokraterna.
– Det är klart att det hade varit trevligt att få vara på torget, men folk rör sig nog ganska mycket även på Första avenyen, konstaterade Lena Wallentheim (S) som något besviket fick sätta nyckeln i låset till ”hörntomten” utanför Bishops Arms.

Nio stugor ställs ut, en till varje parti som är representerat i kommunfullmäktige (Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna och Folkets Väl.)
– Lycka till med valarbetet, önskade kommunchefen Bengt-Arne Persson.
– Ni har två intensiva veckor framför er.

Dagens fråga

Brukar du läsa böcker eller lyssna på ljudböcker?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×