Annons

Carlsson söker en ny lokal

Sport • Publicerad 28 augusti 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Daniel Carlsson och de övriga RB-åkarna i Hässleholms Motorklubb hoppas att de kan hitta en ny lokal inom den närmaste tiden. FOTO: MAGNUS WAHLSTRÖM
Daniel Carlsson och de övriga RB-åkarna i Hässleholms Motorklubb hoppas att de kan hitta en ny lokal inom den närmaste tiden. FOTO: MAGNUS WAHLSTRÖM

Under de senaste åren har HLMK:s RB-utövare fått flytta runt en hel del. Efter att de hållit till på Garnisonen under några år flyttade klubben in till en lokal vid Helsingborgsvägen. För något år blev det en ny flytt men denna gång bara tvärs över vägen.

Nu är det dags igen för klubben att flytta. Men vart är ännu inte klart.

Annons

– Vi söker just nu febrilt efter en ny plats där vi kan ha vår bana, säger Daniel Carlsson som är HLMK:s främste RB-förare.

Då ägaren till klubbens nuvarande lokal hittade en nu hyresgäst så blev det bara för Carlsson och hans RB-åkare att flytta.

– Då hyran höjdes drastiskt så var det bara att sticka. Det finns inte en chans för oss att klara av att betala marknadshyror. Vi hade kanske klarat ett par månader men sedan hade pengarna tagit slut.

– Så det känns lite tråkigt just nu men måste först och främst se till klubbens bästa. Men det börjar brådska då vi drar igång den nya säsongen om bara en månad.

Därför är klubben för tillfället på jakt efter en ny lokal där de kan bedriva sin verksamhet. Men det är inte det lättaste då föreningen har sin speciella önskemål.

– Lokalen bör ha en vettig hyra, den ska var rymlig för att vår bana ska få plats och sedan måste det även finnas toaletter, säger Daniel Carlsson.

– Vi får försöka att hitta en föreningsmänniska som har någon lokal vilken inte nyttjas fullt ut som hen kan hyra ut till ett billigt pris.

Carlsson har varit runt i bygden och sett på olika alternativ.

– Jag har säkert pratat med 15 olika personer och tittat på minst fem ställen. Men än har vi inte hittat något som passar oss lokal- och prismässigt.

– Vi har dragit i de flesta tåtar så nu gäller det bara att kräma ut det sista.

Annons

Då närmaste banan ligger i Alvesta så det är viktigt att klubben kan lösa sina lokalproblem så fort som möjligt.

– Gör vi inte det så blir det ingen verksamhet här i Hässleholm i vinter. Då tappar vi våra duktiga ungdomar och får börja om från noll nästa år, säger Daniel Carlsson.

– Redan nu har vi svårt att få in unga utövare i sporten. Men för tillfället har vi flera duktiga ungdomar som är på gång underifrån. Det vore väldigt tråkigt om det arbetet skulle spolieras.

Carlsson har även varit i kontakt med Hässleholms Kommun.

– Jag har pratat med dem men de hade inget konkret att erbjuda.

– Där är det en fördel med att hålla på med innebandy och fotboll. Vår sport är lite speciell då den kräver stora ytor.

Carlsson vore inte Carlsson om han inte trots det mörka läget såg någorlunda ljust på framtiden.

– Det brukar lösa sig men säsongsstarten närmar sig dock oroande fort.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons