GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dödshot med attrapp gav ungdomstjänst

Hässleholm • Publicerad 28 augusti 2018 • Uppdaterad 15 december 2021

För vuxna personer skulle påföljden av grovt olaga hot resulterat i nio månaders fängelse, och de två fall av misshandel som den äldre brodern dömdes för skulle gett honom ytterligare ett par månader. På grund av deras ålder, 17 och 15 vid brottstillfället förra sommaren, utdömer tingsrätten i stället ungdomstjänst som straff, vilket åklagare Malin Pålsson också yrkade på. Hon specificerade inte antalet timmar, men ville att den äldre brodern skulle dömas till fler än den yngre, vilket också blev fallet.

Tingsrätten har bedömt de målsägande brödernas version av händelserna som mer trolig, och hämtat stöd från en anmälan om hot som ringdes in tidigare under kvällen, samt i vad vittnen berättat.

Förutom timmarna med ungdomstjänst ska bröderna solidariskt betala 10 000 kronor var till brudgummen och hans yngre bror för hoten, och den äldre brodern ska dessutom betala 2 000 kronor för misshandel.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.