Eldningsförbudet hävt i nordost

Räddningstjänsterna i nordöstra Skåne har beslutat att häva eldningsförbudet.

Sedan den 18 maj har det varit eldningsförbud i Bromölla, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Osby och Östra Göinge kommun, men från och med i morgon onsdag är det åter tillåtet att elda i de nämnda kommunerna. Det bestämde räddningscheferna i de berörda kommunerna under tisdagen.

De poängterar dock att vid eldning bör det ske efterbevakning i två dygn eftersom det är fortsatt torrt i markerna. Allmänheten ska också helst undvika att använda engångsgrillar menar räddningstjänsten, som också påpekar att den som tänder en eld alltid har ansvaret för att den blir släckt.

Dagens fråga

Är Kattis Ahlström ett bra val som SVT:s julvärd?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×