Faror med banan ombord har utretts

På landet

Att fiskare är ett vidskepligt släkte är välkänt. För att slippa otur på fisket sägs bland annat att man inte ska lämna hamn på en fredag, byta namn på fiskebåten, vissla eller ha en kvinna ombord.
I framförallt de engelsktalande länderna är man dessutom rädd för vad bananer kan ställa till med. Många nätforum har försökt att klura ut vad ursprunget till detta är. Senast i raden är Superior Sport Fishing. Enligt dem kan det bero på att bananer mognar fort. Det ledde i sin tur att skeppen som fraktade frukterna gick så snabbt att man inte hann med att fiska. Ett annat förslag är att upphovet till skrocket är att räliga djur som spindlar och ormar följde med i lasten. Den tredje teorin är att för mycket banan gör att man blir så lös i magen att man inte klarar av att fiska.