Kingsley Sarfo sparkades från Malmö FF efter att hans brott uppdagats. Foto: TT

Hovrätten: Kingsley Sarfo skyldig

Den tidigare MFF-spelaren Kingsley Sarfo dömdes till fängelse för våldtäkt mot barn av tingsrätten, och nu fastställs domen av Hovrätten.

2016 hade den numera från MFF sparkade Kingsley Sarfo sex med en 14-årig flicka i en lägenhet i Malmö. Han var då själv 21 år gammal.

Ett år senare hade han sex med flickan igen, denna gång på en toalett i Folkets park.

Kingsley Sarfo har erkänt att han har haft sex med flickan, men hävdar att han trodde att hon var över 15 år. Detta trots att flickan skrivit till Sarfo att hon nyss fyllt 14 år via sociala medier.

Tingsrätten dömde honom därmed till två år och åtta månaders fängelse samt utvisning för våldtäkt mot barn.

Domen överklagades till Hovrätten, som på tisdagen meddelade att man fastställer tingsrättens dom.

– Uppgifterna från de nya vittnena i hovrätten är inte oförenliga med vad flickan berättat och lämnar inget utrymme för tvivel att de haft samlag på det sätt hon berättat, säger hovrättsrådet Bob Nilsson Hjorth i ett pressmeddelande.

Enligt Kingsley Sarfos försvarsadvokat Mikael Sundman så kommer man att överklaga fallet till Högsta domstolen. Detta då man menar att bevisningen kring offrets ålder inte är tillräcklig.

– Vi menar att en serie omständigheter visar att målsägaren har en högre ålder än den hon uppgett. Vi påstår att vi inte vet hur gammal hon är, säger Mikael Sundman.

– Flera vittnen har uppgett för att hon utgett sig för att vara äldre än fjorton, vilket målsäganden själv bekräftat. De har haft sex, men det är ju inget brott om du är över femton.

Läs mer: