Mer om vatten hos Norden

Hässleholm Föreningen Norden fortsätter i höst på temat vatten, med bland annat föredrag och bildvisning.

Redan den 12 september inleds föreningens program med sedvanlig bokcirkel, där man i höst läser romanen ”Blå” av Maja Lunde, på norska.
Den 19 september inbjuds till första föreläsningen i Vita salongen. Dit kommer fil. dr. Ingegerd Rosborg från KTH i Stockholm som bland annat skatala om kalium i vårt vatten och balansen mellan mineralerna i vårt dricksvatten.
Nästa föredrag hålls den 3 oktober där fil. dr Johan Hollander ska tala över ämnet ”Är påstådda klimatförändringar pålitliga?”. Då redogör han exempelvis för den studie av 120 vetenskapliga artiklar som publicerats inom klimatforsknigen.
Den 17 oktober blir det så bildförevisning. Det är naturfotografen och hässleholmaren Ingmar Kristiansson som delar med sig av sina berättelser och bilder från Norden med anknytning till vatten.
Kura skymning hålls traditionsenligt den 12 november, för tjugoandra gången. Årets tema är ”Hjältar i Norden” och årets bok är ”Kungar av Island” skriven av einar Mar Gudmundsson. Kurar görs på biblioteket.
Hösten hos Norden avslutas den 5 december med en Aqua konsert, då emsemblen Mare Balticum spelar. Platsen är då Blå salongen.

Dagens fråga

Brukar du läsa böcker eller lyssna på ljudböcker?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×