Ann Linde (S) Sveriges EU- och handelsminister anlände till Hässleholm för att delta i Europaforum och för att knacka dörr. Hon passade även på att prata om Socialdemokraternas nya valmanifest.

Ministern knackade dörr i Hässleholm

Hässleholm Under tisdagskvällen anlände Ann Linde (S) Sveriges EU- och handelsminister till Hässleholm.
Hon berättade bland annat om Socialdemokraternas nya valmanifest och tänkte ägna kvällen åt att knacka dörr för att värva nya väljare.

De sista hektiska veckorna innan valet avgörs innebär intensivt arbete för de olika politiska partierna.
Ann Linde som är Sveriges EU- och handelsminister kom under tisdagskvällen till Hässleholm för att under onsdagen delta i en paneldebatt på Europaforum. Debatten börjar 9,35 och går under rubriken ”Demokrati, populism och rättsstaten i det framtida Europa”.
Hon berättade också om den nya så kallade ”familjeveckan” som finns med i Socialdemokraternas nya valmanifest. Reformen innebär att varje förälder med barn mellan 4-16 år erhåller en arbetsvecka på fem dagar som kan tas ut när barnet inte är i skolan eller förskolan.
– Det kan handla om planeringsdagar eller studiedagar, förklarar Ann Linde och tillägger att det är en reform som förväntas kosta 5,2 miljarder kronor.
– Man kan säga att det är en del i det berömda livspusslet, fortsätter Ann Linde. Och det gäller bara föräldrar som arbetar.
Dagarna går att ta ut tillsammans och ersättningen motsvarar nivån på föräldrapenningen.
I Hässleholms kommun berörs 4 350 familjer. I Osby och Östra Göinge handlar det om 1 078 respektive 1 257 familjer.
Hela valmanifestet innehåller reformer för cirka 40 miljarder.
– Det är det största trygghetspaketet i modern tid, säger Ann Linde.
Under tisdagskvällen passade hon på att tillsammans med sina partikolleger knacka dörr i Hässleholm. Förhoppningen var att kunna övertyga de väljare som ännu inte bestämt sig.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Brukar du rösta på dagens fråga?

Loading ... Loading ...