I veckan stänger Turistbyrån i kulturhuset och turistbyråföreståndaren Ida Flygare är beredd att flytta InfoPointflaggan. Från den 3 september erbjuds turistinformation i centrala Hässleholm via en InfoPoint i Stadshuset. Foto: Michael Petersson

Nu stängs turistbyrån men Infopoints öppnar

Hässleholm
I veckan stänger Turistbyrån i kulturhuset samtidigt som ett antal Infopoints öppnar i kommunen.

Den 31 augusti stänger Turistbyrån sin lokal i Hässleholm kulturhus. Turistinformation i centrala Hässleholm kommer därefter att erbjudas via en InfoPoint i det medborgarkontor som öppnar i Stadshuset.
– Turistbyrån förändrar sitt sätt att arbeta för att nå fler besökare och för att locka fler att stanna längre i området. Dessutom finns en efterfrågan från företag i besöksnäringen om att förbättra tillgänglighet och service för besökare, säger Ida Flygare, Turistbyråns föreståndare.
Besökare ska även i fortsättningen kunna få turistinformation via telefon, mejl och chatt.
Biljettbokningen, som sköts av kulturförvaltningen, kommer tills vidare att vara kvar i Turistbyråns lokal.
Från och med den 3 september kommer en samhällsvägledare att finnas på plats i Stadshusets foajé för att hjälpa besökare med enklare kommunala ärenden.
– Kontoret gör det lättare för medborgarna att komma i kontakt med kommunen och få hjälp med olika ärenden. Sedan tidigare finns medborgarkontor i Hästveda, Sösdala och Vittsjö, säger Jessica Nilsson, enhetschef för medborgarservice.
På medborgarkontoren finns samhällsvägledare som kan ge information och individuell vägledning i kommunala frågor. De kan också hjälpa till att hitta rätt handläggare i specifika frågor. Dessutom finns tillgång till samtalsrum för frågor som kräver sekretess.
Medborgarkontoret i Stadshuset kommer att vara öppet alla förmiddagar kl. 9–12.30 samt måndag, tisdag och torsdag eftermiddag kl. 14–16.
En InfoPoint kan vara en fast eller rörlig bemannad plats dit en besökare naturligt söker sig, exempelvis ett besöksmål, en bensinmack eller ett hotell.
Här finns kommunens InfoPoints: FCT Köpcenter, Tyringe, Hotell Statt, Hässleholm, Hovdala slott, HälsoOasen, Hässleholm, Hässleholms Museum, Hörja Café, Medborgarkontoret i Stadshuset, Servicekontoren i Hästveda, Sösdala och Vittsjö samt Tykarpsgrottan, Ignaberga och Tyringe kurhotell.
Våren 2019 tillkommer ytterligare nio InfoPoints i kommunen.

Dagens fråga

Brukar du läsa böcker eller lyssna på ljudböcker?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×