GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

S-löfte om extra ”familjevecka”

Publicerad 28 augusti 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Finansminister Magdalena Andersson och statsminister Stefan Löfven kallar löftet för en "Familjevecka".

Förslaget ska gälla alla föräldrar som har barn mellan 4 och 16 år gamla. Föräldrarna får fem dagar var som de kan ta ut när barnen är inte är i skolan på grund av lov, skolstart eller studiedagar.

I realiteten är det tio dagar totalt, som föräldrar kan ta ut antingen tillsammans, eller fem dagar var för sig. Ersättning kommer att motsvara föräldrapenningen i föräldraförsäkringen.

Statsministern säger att det handlar om en klassfråga.

Runt 5,4 miljarder kommer förslaget att kosta att genomföra.

Löfven fyller på:

Magdalena Andersson menar att det är en reform som kommer att stärka såväl arbets- som familjeliv för de cirka 900 000 föräldrar som berörs.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.