Helsingborgsfödda fotbollsspelaren Henrik ”Henke” Larsson är en av deltagarna i Mästarnas mästare 2019. Foto: TT

Henke och Klüft i Mästarnas mästare

Våren 2019 är det dags för den elfte omgången av SVT:s populära tävlingsprogram Mästarnas mästare. Nu är det klart vilka de tio deltagarna är och bland dem finns skånska fotbollsspelaren Henrik ”Henke” Larsson och friidrottaren Carolina Klüft.

Den elfte omgången av Mästarnas mästare avgörs i Grekland våren 2019. Nu är det klart att de tävlande blir stavhopparen Kjell Isaksson, friidrottaren Carolina Klüft, fotbollsspelaren Henrik ”Henke” Larsson, boxaren Mikaela Laurén, ishockeyspelarna Kim Martin och Tommy Salo, handbollsspelaren Staffan Olsson, fridykaren Annelie Pompe, orienteraren Marita Skogum och längdskidåkaren Anders Södergren. Programledare, precis som tidigare år, är Micke Leijnegard.
– Som alltid tycker vi att det är viktigt att ha en stor spridning på deltagarnas ålder, idrott och bakgrund. Och det tycker jag att vi verkligen har lyckats med i år. Speciellt glad är jag över att vi får med oss den äldste deltagaren i Mästarnas mästares historia: Kjell Isaksson, i den nu heta friidrottsgrenen stavhopp, säger Anders Wistbacka, projektledare för Mästarnas mästare 2019 i ett pressmeddelande.

SVT har sänt Mästarnas mästare sedan 2009. I programmet möts idrottsstjärnor som tagit medaljer inom sina respektive sporter och avslutat sina karriärer som aktiva. Deltagarna möts i olika tävlingar och förlorare slås ut till dess bara en är kvar som vinner titeln Mästarnas mästare.
Gunilla Wedding

×