Annons

Omfattande signalfel ger stopp i tågtrafiken

Skåne Ett omfattande signalfel gör att tågtrafiken i Trelleborg kommer att ställas in på delsträckor. Även mellan Ystad och Hyllie är det struligt med tågtrafiken och förseningar är att vänta. Det finns i nuläget ingen prognos när tågtrafiken kommer att kunna gå som vanligt igen. Strax efter klockan tre på onsdagseftermiddagen drabbades även pendlare mellan Malmö och Lund av signalfel.
Publicerad 29 augusti 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Stationer där tågtrafiken kan påverkas av stoppet i Trelleborg är Malmö, Västra Ingelstad, Östra Grevie och Trelleborg.

Förseningarna mellan Ystad och Hyllie ska bero på ett signalfel i Skurup, det är dock oklart om det hänger ihop med det omfattande signalfel som drabbat Trelleborg. Reparatör ska vara på plats sedan en stund gällande signalfelet i Skurup, enligt Trafikverket.

Annons

Stationer som kan drabbas av förseningar mellan Ystad och Hyllie är Malmö, Burlöv, Eslöv, Hjärup, Lund, Stehag, Stångby, Åkarp, Örtofta, Höör, Skurup, Ystad, Oxie, Rydsgård, Svedala, Svågertorp, Hyllie och Triangeln.

Pendlare mellan Malmö och Lund kan också drabbas av förseningar och då främst mellan Åkarp och Arlöv. Här ska en reparatör vara på plats sedan kvart i fyra. Även här är orsaken ett signalfel, uppger Trafikverket.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas är Burlöv, Åkarp, Lund, Hjärup och Malmö.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons