GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sörjande pappa ertappade gravskändare

Stockholm Den döda flickans pappa höll vakt vid dotterns grav - och tog vandalen på bar gärning.
Publicerad 29 augusti 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Adolf Fredriks kyrkogård i Stockholm har länge plågats av vandalisering och skadegörelse, skriver tidningen Mitt i. Prydnader har stulits, planteringar ryckts upp med rötterna och skräp hällts ovanpå gravarna.

Trots flera polisanmälningar så har problemen fortsatt. Orsaken är att bristen på vittnen gör det svårt att utreda brotten, enligt polisen.

11-åriga Ebba Åkerlund dödades vid terrorattentatet på Drottinggatan 2017 och ligger begravd på kyrkogården. Hennes är en av gravarna som skändats.

Ebbas pappa har flera kvällar i veckan hållit vakt på kyrkogården för att få tag i den skyldige.

– Vi föräldrar till Ebba har tappat tilltron till det svenska rättssamhället, skriver pappan i ett mejl till Mitt i.

Och för ett par veckor sedan lyckades han. En misstänkt vandal togs på bar gärning och kunde kort därpå omhändertas av polisen - men släpptes sedan på fri fot.

Mannen är dock fortfarande misstänkt för två fall av brott mot griftefriden.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.