Vill ha fler deltidsbrandmän

HÄSSLEHOLM

Öka antalet deltidsbrandmän i kommunen med minst 30 procent! Det vill alliansen i kommunen som påpekar att antalet de senaste 15 åren har minskat från över 120 till under 80.
Efter sommarens svåra skogsbränder föreslår Lars Johnsson (M), John Bruun (L) och Robin Gustavsson (KD) att kommunen ska utreda vilka åtgärder som behöver vidtas för att öka antalet deltidsbrandmän, till åtminstone samma nivå som för 15 år sedan. Dessutom vill de utreda förutsättningarna för hur Hässleholms kommun skulle kunna införa så kallade skogsbrandvärn.
I Ljungby kommun kompletterar dessa den vanliga räddningstjänsten. Skogbrandvärnen har organiserats i samarbete med LRF och innebär att frivilliga utbildas för att kunna bistå vid större bränder, både personellt och med olika typer av maskiner.

Dagens fråga

Ska du besöka någon julmarknad?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×