Annons

Damerna tillbaka i Vinslöv

Sport • Publicerad 30 augusti 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Vinslövs IF:s ordförande Richard Klang hälsar sina damer välkommen tillbaka till seniorfotbollen. Föreningen spelar nästa år i division 4 men lirar redan i höst i en U-serie. FOTO: Jan Rydèn
Vinslövs IF:s ordförande Richard Klang hälsar sina damer välkommen tillbaka till seniorfotbollen. Föreningen spelar nästa år i division 4 men lirar redan i höst i en U-serie. FOTO: Jan Rydèn

2014 var senast då Vinslöv hade ett lag med i seriefotbollen på damsidan. De gjorde ett försök att fussionera sig med Nävlinge vilket dock blev kortvarigt.

Vinslöv har under de senaste åren inte kunnat bjuda på någon A-lagsfotboll för damer hemma på Sparbanksarenan. Men nästa år blir det comeback för Vinslöv som anmält ett lag till spel i division 4.

Annons

– Det stämmer, säger Tommy Berglund som tränar Vinslöv tillsammans Jonas Olsson och Mattias Stiernfeldt.

– Vi gör en damsatsning med spelare från våra lag födda 02 och 03. Då det var mitt i säsongen var vår enda möjlighet att anmäla ett lag till ungdomsserien. Där har vi spelat i höst och det har redan blivit ett par matcher. Vilka har gått väldigt bra då i vunnit mot både Tyringe och Näsum. Den senare matchen vann vi med hela 7—2.

– Då vi är mitt i säsongen så kunde det ju inte bli tal om seniorfotboll, säger Tommy Berglund.

Som har en bakgrund som ungdomstränare i Hässleholms IF och FC Hessleholm. Vid årsskiftet slutade han som tränare och tänkte följa sin flickors innebandyspel i Röke IBK.

Tommys dotter Fanny spelar med Rökes A-lag som den här säsongen är i allsvenskan.

– Det ska bli riktigt kul att följa dem i vinter, säger Tommy Berglund som dock inte kunde motstå locktonerna då Vinslöv hörde av sig.

– Jag tänkte pensionera mig då jag fick en förfrågan från Vinslövs ordförande Richard Klang. Han berättade att det var ett gäng föräldrar och tränare i klubben som ville att klubben skulle starta ett seniorlag och om jag var intresserad av att bli deras tränare.

Det kom tio spelare till den första träningen vilket i början av hösten har stigit till 22.

– Målet är att vi ska ha en trupp på 25 spelare för att vi kunna ha bra träningar, säger Berglund

– Vi söker väl inte några spelare aktivt men om det är någon eller några som är intresserade är de välkomna att kom hit och prova på, säger ordförande Richard Klang.

Annons

Just nu har laget bara Jennifer Pålsson som målvakt. Men det är väl också det enda som saknas inför kommande spel i fyran.

– Jag tycker vi har bra balans i laget. Bland annat har vi en ledare och en drivande spelare på planen i Moa Sedin som varit i Kristianstads DFF, berättar Tommy Berglund vars lag bland annat ska ladda för nästa års seriespel med några futsalturneringar.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons