Annons

Derbylagen kastar in nya jokrar?

Sport • Publicerad 30 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

IFK Hässleholm har värvat 22-årige sierraleoniern Nathaniel Tongovula, eller Anderson som han också kallas.

Tongovula har provtränat med Superettans ledarlag Helsingborgs IF och var även intressant för söderettans tabelletta Mjällby AIF – men hamnade i IFK Hässleholm.

Annons

Tongovula, som firar sin 22:a födelsedag om en vecka testade i Seattle Sounders FC 2 i United Soccer League (den amerikanska tredjeligan) 2015. Efter december 2015 finns inga registrerade klubbar på Tongovula, enligt Transfermarkt, men han ska enligt uppgift ha spelat i den sierraleonska ligan med Port Authority. Nathaniel Tongovula är en offensiv spelare som även representerat Sierra Leones U20-landslag.

Hässleholms IF har gjort klart med nygamle mittbacken William Andersson som återvänder från Prespa Birlik för att förstärka defensiven.

Spelarnas namn dök under torsdagen upp i lagens trupper som finns på svenskfotboll.se och som är kopplade till registreringen i Fogis.

Det handlar alltså om två sista-minuten-värvningar.

Nytillskotten stod uppsatta som ersättare när lagen offentliggjordes 18.00 på tordagskvällen. Blir det Andersons IFK eller Anderssons HIF som drar längsta strået i ”Slaget om Hässleholm”?

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons