Söndagen ser ut att bli en fin sensommardag med temperaturer som kan passera 20-strecket. Foto: Jessica Gow/TT/Arkiv

Efter regn kommer sol

Skåne Det kraftiga regnandet håller i sig även en bit in under fredagseftermiddagen, men sedan blir vädret bara bättre och bättre för var dag. Söndagen blir den mest solrika dagen.

Torsdagens klass 1-varning från SMHI om kraftigt regn ligger kvar under natten och även en bit in på fredagen. Det fortsätter att regna och först framåt eftermiddagen börjar det lätta.

– Det ligger ett lågtryck över hela Skåne med risk för åska och då främst under förmiddagen. På eftermiddagen blir det mest spridda skurar med varierad molnighet, säger jourhavande meteorolog Malva Lindborg vid SMHI.

De största solchanserna finns i de sydvästra delarna och där blir det också något varmare – runt 17 grader när solen tittar fram.

Lördagen bjuder på något bättre väder än fredagen, då lågtrycket kommer att försvagas och det blir bara någon lokal skur. Någon grad högre temperatur är också att vänta.

– Det blir varierat väder och mestadels uppehåll, och det kan bli en hel del sol på sina håll, störst chans är det längs kusterna, säger Malva Lindborg.

Söndagen ser ut att bli helgens mest solrika dag och det väntas bli ytterligare lite varmare. Inget regn utlovas och det finns stora solchanser även om molnen kan växa till sig under eftermiddagen.

– Det kommer inte att bli några 30 grader som vi är vana vid sedan tidigare, men det blir en fin sensommardag där temperaturen kan passera 20-gradersstrecket, säger Malva Lindborg.

 

×