Joel Andersson, till höger på bilden, är en av de spelare som varit längst i årets upplaga av IFK Hässleholm. Här ses ytterbacken i duell med HIF:s Haris Crnalic i det senaste Hässleholmsderbyt. Foto: Stefan Sandström/ARKIV s
Viktor Christiansson var bra – igen. Foto: Stefan Sandström

Grönvit glädje i blött derby

Spelmässigt var det sådär. (Och vädermässigt var det bedrövligt.) Men resultatmässigt var derbyt precis vad Hässleholms IF behövde. Seger – och tre viktiga poäng i bottenstriden.
– En skön känsla, jublar HIF-tränaren Dan Olofsson.

HIF har som bekant haft det riktigt tungt i serien och är indraget i bottenstriden.
Men mot ett för dagen tandlöst IFK såg HIF till att fylla på med både nödvändiga poäng och välkommet självförtroende.
– Jag tycker vi är ett genomgående bättre lag (än IFK), det har vi visat i två matcher nu. Det Det är det som är skillnaden, menar Olofsson.

Derbyt bjöd på en avvaktande inledning.
Första gången som det hettade till på allvar var efter 20 minuter när HIF tog sig fram längs högerkanten och Viktor Christiansson fick skottläge inne i straffområdet men Adam Larsson replikerade med en vass fotparad.
Det var HIF som låg närmast ett ledningsmål. Anton Henrysons inlägg mot Viktor Christianssson nickades undan till hörna av Danny Gunnarsson på mållinjen.
IFK:s absolut bästa läge kom fyra minuter före pausen. Tommy Filopovic spelade in längs marken och Mike Andrew drog till direkt från nära håll – men skottet gick rakt på Johannes Ljungbäck.

Himlen öppnade sig i den andra halvleken men derbyt förblev tillknäppt. I 66:e minuten skickade Daniel Nilsson in nye Nathaniel Tongovula istället för Theo Ekström.
Derbyt lunkade på…ända fram till den 73:e minuten. Och det var Burim Rexhepi som tog sig in i straffområdet och var på väg att dribbla sig igenom, missade sista dragningen men bollen hamnade hos Haris Crnalic som drog till direkt – och tryckte in 1–0 för HIF.
– Det var gött! Förlösande, säger Haris Crnalic.
– Matchen stod och vägde så det var skönt och viktigt. Jag löper in i en lucka, sen v ar det bara att dunka dit den. Om det var meningen? Var det Burim som fick in bollen så är det alltid meningen, skrattar Crnalic.
Två minuter senare kom Joel Wedenell ren från mittplan efter en snabb spelvändning men Adam Larsson var följsam och räddade.
IFK chansade med att gå ner på en trebackslinje men det öppnade också ytor för HIF. 2–0 kom i 86:e när Joel Wedenell revanscherade sig när han nickade in Anton Henrysons inlägg. Det målet satte punkt för derbyt.

×