Lotta Schelin meddelar under en pressträff att hennes karriär är över. Tidernas bästa målskytt i det svenska landslaget kan inte spela fotboll längre på grund av sin nackskada. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Foto: TT
Foto: TT

Lotta Schelin lägger av

Fotboll Landslagsstjärnan Lotta Schelin avslutar sin spelarkarriär.
Det avslöjade hon vid en presskonferens under torsdagseftermiddagen.

Lotta Schelin är knuten till FC Rosengård men har inte spelat under en längre tid.

Anledningen är problem med återkommande huvudvärk som stoppat henne i ett års tid.
Till SVT Sport säger Schelin att hon tog beslutet redan i maj men att hon inte varit redo attberätta förrän nu.

Det var förra sommaren som Lotta Schelin skadade sig i samband med en allsvensk match, men spelade ändå EM med sin whiplashskada.
Sedan dess har hon dragits med smärta och huvudvärk men hoppats att hon skulle komma tillbaka till fotbollen.

Men i dag kom alltså beskedet att den firade landslagsstjärnan lägger av.

FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran kommenterar besluet så här:
– Både vi och Lotta hade stora förhoppningar med hennes hemkomst till Sverige och Damallsvenskan. Hon är en spelare med stora meriter och en målskytt av rang. Tyvärr blev hennes karriär i FC Rosengård alldeles för kort, säger hon i ett pressmeddelande.

– Vi hade stora planer för Lotta, både på och utanför plan. Men man kan aldrig planera för skador, dem kommer alltid oförutsett. Jag känner otroligt mycket med Lotta, jag vet vilka ambitioner hon hade när hon kom hit. Jag och hela klubben önskar Lotta all lycka till i framtiden och hoppas att våra vägar korsas igen på något sätt.

Lotta Schelin kom till Malmö och FC Rosengård hösten 2016 och hann spela 17 matcher för klubben och vann även Svenska cupen.
– Efter åtta år utomlands kändes det fantastiskt att få komma hem till Sverige och till FC Rosengård. Tiden i klubben blev alldeles för kort, men lite kul hann vi med trots allt. Cupguldet 2016 ligger mig varmast om hjärtat, säger hon i ett pressmeddelande
– Jag vill tacka mina lagkamrater, alla människor som sliter för oss i klubben, partners som gör det möjligt att vara med och satsa stort. Slutligen, en stor applåd till er supportrar som är på plats och stöttar oss i vått och torrt. Ert stöd är ovärderligt!

×