Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT

Supermatch av MFF bakom kvalsegern

Fotboll Malmö FF är klart för Europa League. Glödheta anfallsduon Marcus Antonsson och Markus Rosenberg gjorde målen när FC Midtjylland besegrades med 2-0 i Herning.

Målvakt: Dahlin
Backar: Nielsen, Bengtsson, Safari
Mittfält: Vindheim, Levicki, Bachirou, Christiansen, Rieks
Anfallare: Rosenberg, Antonsson

2-2 slutade första kvalmötet i Malmö, så MFF var piskat göra mål för att ta sig vidare. Inledningsvis var Midtjylland hetast och i den 28:e minuten frispelade Gustav Wikheim anfallaren Frank Onyeka.

Johan Dahlin i MFF-målet kom snabbt ut och blockerade skottet. I stället tog MFF ledningen med lagets första avslut mot mål. Markus Rosenberg hittade en framstormande Andreas Vindheim på kanten. Norrmannen direktskarvade bollen in till Marcus Antonsson som inte missade öppet mål. Det var fjärde matchen i rad som nyförvärvet nätade.

I slutet av halvleken fick MFF frispark och var nära att utöka ledningen. Jesper Hansen i hemmamålet hade stora problem med Anders Christiansens tunga skott, men han lyckades greppa bollen framför fötterna på Antonsson.
I andra halvlek tryckte hemmalaget fram och skapade ett ordentligt tryck. Jakob Poulsen slog en frispark i insidan av stolpen i 64:e minuten. Gästerna vaskade också fram lägen när Antonsson och Rosenberg testade skottlyckan.

Med tio minuter kvar klev Markus Rosenberg fram och placerade in 2-0 – ett mål som sänkte Midtjylland.

Efter matchen har lagkaptenen rejält glad.

Laget spelade inte lika bra som de första 70 i Malmö, men tillräckligt bra samtidigt som backlinjen hela tiden satte press på de dasnak anfallarna.
– Men det viktigaste är att vi spelar vår fotboll. Det tog oss till Champions League två gånger och nu till Europa League, sa Markus Rosenberg till Kanal 9.

– Det är känslor som är svåra att ta på. Det är nästa för mycket just att ta in så här tätt in på, men det kommer väl.

MFF-tränaren Uwe Rösler var imponerad av sina spelare efter matchen.
– Vi spelade på samma sätt men höll ut längre med vårt spel, sade han efter matchen till Kanal 9.

Nu väntar gruppspel för MFF. Anders Christiansen drog på sig ett gult kort i matchen och missar den första gruppspelsmatchen.
Europa League lottas under fredagen i Monaco.
Arsenal, Chelsea, Milan och Lazio är några storklubbar som är med i turneringen. Gruppspelet inleds 20 september och avslutas 13 december. Under våren spelas slutspel med final i Baku den 29 maj.

Målvakt: Dahlin
Backar: Nielsen, Bengtsson, Safari
Mittfält: Vindheim, Levicki, Bachirou, Christiansen, Rieks
Anfallare: Rosenberg, Antonsson

Läs mer:

×