Ingvar Albihn vid pianot.
Fullt drag med 70 sångare som tränade i Kyrkans hus i Tyringe på tisdagskvällen. Körmedlemmarna sjunger sig i form inför söndagens konsert med körlegendaren Kjell Lönnå, 82, som ska leda konserten i Röke kyrka. Körerna får sjunga ihop sig under ledning av Kjell Lönnå redan på lördagen, inför konserten. FOTO: CARL-JOHAN BAULER

80 röster sjunger ut med Kjell Lönnå

RÖKE De har tränat hemma i sommar och är nu redo att sjunga ut med Kjell Lönnå på söndag i Röke kyrka.

Cirka 80 sångare blir det som tar ton tillsammans med Kjell Lönnå under söndagens konsert.
– Kjell Lönnå och frun Ulrika kommer redan på fredag, så under hela lördagen trimmar vi in oss tillsammans, berättar Ingvar Albihn som är kyrkomusiker och körledare i Tyringe. I konserten deltar Tyringe kyrkokör, Röke kör, Matteröds kyrkokör plus Hesslekören från Hässleholm.
– Det blir en körfest helt enkelt. Kjell Lönnå, som är 82 år, är jättebra på att entusiasmera och har en oändlig erfarenhet, berättar Ingvar Albihn som har arbetat tillsammans med Kjell Lönnå många gånger tidigare.
På tisdagskvällen fanns ett 70-tal sångare plats i kyrkans hus i Tyringe för att öva under ledning av Ingvar Albihn. Samtliga tog i av hjärtats lust och verkade laddade.
– Repertoaren består av psalmer och sånger, varav Kjell har skrivit några. Nästan alla sångerna vi ska sjunga har Kjell Lönnå arrangerat, berättade Ingvar Albihn innan hela gänget som uppvärmning körde igång med Körtrallen ”Kom!” som uppvärmning.

Konserten äger rum på söndag klockan 16.00 i Röke kyrka. Fri entré och insläpp från klockan 15.15.
En eftermiddag där körernas vanliga ledare Ingvar Albihn och Edvin Franksson att få ställa sig i kören.

Dagens fråga

Vill du att Sverige lämnar EU?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×