Dags välja årets hässleholmare

HÄSSLEHOLM Nu öppnar nomineringen till Årets hässleholmare 2018. Den som tar hem priset placerar sig i ett celebert sällskap med bland andra Peps Persson, Robin Stjernberg och Jan Brink som alla tidigare förärats titeln.

Det blir 15:e året i rad som Årets hässleholmare ska utses och som vanligt uppmanas allmänheten att nominera kandidater som de finner lämpliga.
– Vi behöver allmänhetens engagemang för att inte missa framstående personer inom områden som vi inte är så bekanta med, säger Bjarne Öhrling, som är kommunens projektledare för Årets Hässleholmare.
Han vann för övrigt priset år 2006.

Utmärkelsen Årets hässleholmare tilldelas varje år en aktör som har ”bidragit till att Hässleholms kommun fått en positiv uppmärksamhet i omvärlden eller som genom sitt engagemang för kommunens utveckling blivit en inspiratör för andra”.
Kandidaten behöver inte bo, verka eller vara född i Hässleholm, men ska ha en tydlig koppling till bygden.
– Under åren har såväl musiker som sportprofiler, företagsledare och kulturpersonligheter belönats med utmärkelsen. Med Årets hässleholmare vill vi lyfta fram och visa vår uppskattning för de personer som gör det där extra som bidrar till såväl glädje som framgång och stolthet för såväl invånare, företag, föreningar som vår bygd, säger Stefan Larsson, tillväxtchef i Hässleholms kommun.

Senast den 26 september ska nomineringarna ha kommit in.
Vem som blir Årets hässleholmare tillkännages vid Hässleholms Galakväll den 16 november.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Är du rädd för att det ska börja brinna hemma?

Loading ... Loading ...