GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flitigt åtalad Hästvedabo får fyra månaders fängelse

Hässleholm • Publicerad 31 augusti 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
STOCKHOLM 20160315
2016 års lagbok, Sveriges Rikes Lag i tingsrättens lokaler 
Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060
STOCKHOLM 20160315 2016 års lagbok, Sveriges Rikes Lag i tingsrättens lokaler Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060

Det var en diger lista med åtalspunkter som 30-åringen hade samlat på sig. Inte mindre än 16 fall mellan mitten på maj och början på juli i år skulle avgöras. I samtliga fall gick tingsrätten på åklagarens linje.

Veckor tidigare hade han stoppats av polisen när körde utan körkort. Vid samma tillfälle hade han också tagit amfetamin. Ytterligare två fall av narkotikabrott och ett fall av grov olovlig körning fanns med i åtalet.

Sedan början av juli satt mannen häktad. Detta sedan han gripits i samband med ett flertal bensinslangningar och stölder i Kristianstadstrakten, av vilka han erkände några stycken. Vid ett av stöldtillfällena menade han dock att det inte var han som fångats på övervakningskameran, utan att någon annan måste ha använt hans bil.

Sammantaget motsvarar åtalspunkterna fyra månaders fängelse i straffvärde, vilket också bli påföljden för mannen. Dessutom ska han totalt betala 26 910 kronor i skadestånd, jämte ränta, till sex målsägande. Knappt hälften av detta får den man han misshandlade utanför Ica Kvantum.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.