Folkets väl ger bort arvoden

HÄSSLEHOLM

Folkets väls politiker har redan skänkt 20 000 kronor av sina arvoden till Hemlösa i Hässleholm och FUB Hässleholm. Nu har de delat ut ytterligare 20 000 kronor till föreningar i kommunen.
HIF (HandikappIdrottsFöreningen) Klinten får 10 000 kronor ”för ett fantastiskt arbete med idrott, gemenskap med mera för handikappade i Hässleholms kommun”.
Samma summa får Scouterna i Hässleholms kommun, det vill säga kårerna i Hässleholm, Tyringe, Vinslöv och Vankiva. Motiveringen lyder ”Scouterna gör unga redo för livet genom äventyr och utmaningar som får dem att växa som individer: ledarskap, gemenskap, natur, upplevelser/äventyr”.
Folkets Väl, som har två mandat i fullmäktige, anser att kommunens politiker har för mycket betalt för att utföra sina uppdrag. Därför har de på eget initiativ valt att sätta in ”överskottet” från sina egna arvoden i en särskild fond – varifrån medel delas ut till personer eller föreningar som på något sätt aktivt verkar för Hässleholms kommuns invånare.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du fiberuppkoppling?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar