Annons

Folkets väl ger bort arvoden

HÄSSLEHOLM Folkets väls politiker har redan skänkt 20 000 kronor av sina arvoden till Hemlösa i Hässleholm och FUB Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 31 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Folkets väls politiker har redan skänkt 20 000 kronor av sina arvoden till Hemlösa i Hässleholm och FUB Hässleholm. Nu har de delat ut ytterligare 20 000 kronor till föreningar i kommunen.

HIF (HandikappIdrottsFöreningen) Klinten får 10 000 kronor ”för ett fantastiskt arbete med idrott, gemenskap med mera för handikappade i Hässleholms kommun”.

Annons

Samma summa får Scouterna i Hässleholms kommun, det vill säga kårerna i Hässleholm, Tyringe, Vinslöv och Vankiva. Motiveringen lyder ”Scouterna gör unga redo för livet genom äventyr och utmaningar som får dem att växa som individer: ledarskap, gemenskap, natur, upplevelser/äventyr”.

Folkets Väl, som har två mandat i fullmäktige, anser att kommunens politiker har för mycket betalt för att utföra sina uppdrag. Därför har de på eget initiativ valt att sätta in ”överskottet” från sina egna arvoden i en särskild fond – varifrån medel delas ut till personer eller föreningar som på något sätt aktivt verkar för Hässleholms kommuns invånare.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons