Polisens kriminaltekniker på plats där en misstänkt överfallsvåldtäkt inträffade på lördagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT

Misstänkt våldtäktsman anhållen

Malmö En 38-årig man har under fredagen anhållits för två fall av grov våldtäkt.

Under fredagen anhölls en 38-årig man skäligen misstänkt för två fall av grov våldtäkt i Malmö som skedde den 22 maj och den 2 juni. Gripandet tillkom genom inkomna tips från allmänheten under torsdagskvällen och inre spaning, uppger polisen.

På torsdagen släppte polisen en bild på den misstänkta våldtäktsmannen. Bilden var en fantom- och kompositbild som var ritad efter hur vittnen ser på hur gärningsmannen sett ut.

Ola Lavie är kammaråklagare och ansvarig i fallet. Han säger att han själv inte har pratat med mannen och vet inte hur han ställer sig till anklagelserna. Efter förhör hade hållits med mannen kvarstod misstanken och man beslutade om att anhålla mannen under helgen.

– Jag har nu helgen på mig att ta fram en häktningsframställan. Min förhoppning är att vi ska få mer uppgifter under utredningen, säger Ola Lavie.

Genom tekniska bevis som DNA hoppas man kunna knyta en gärningsman till de två fall av grov våldtäkt som inträffade tidigare i somras.

Nils Norling, presstalesman i polisregion Syd, säger att han inte kommenterar hur mannen ställer sig till misstankarna och han vill heller inte kommentera om mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Läs mer: