Ett beslut om att stödköpa ännu mer nötkött av skånska bönder har tagits av Region Skåne. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX / Kod 10090

Stödköper mer nötkött från bönder

Skåne Efter den varma sommaren beslutar Region Skåne om ett tillfälligt stödköp av närproducerat nötkött.

Region Skåne har bestämt att stödköpa ytterligare nötkött från skånska bönder för att ge ett ekonomiskt stöd efter torkan i sommar.

Regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) anser att det är viktigt att stödja de skånska bönderna för att bevara en omfattande livsmedelsnäring i Skåne.

– Som en av Skånes stora leverantörer av måltider kan vi på detta sätt göra två bra saker. Dels ger vi våra inneliggande patienter ett utökat antal rätter med närproducerat nötkött dels visar vi vårt tydliga stöd till de köttproducerande bönder som lidit stor skada av det varma vädret, säger Margareta Dovsjö (S), ordförande i Region Skånes servicenämnd, i ett pressmeddelande.

Köpet motsvarar sju månaders förbrukning av nötkött. Region Skåne köper redan in kött från skånska bönder till den dagliga måltidsproduktionen. Stödköpet är tillfälligt och menyerna kommer anpassas i. Köpet av närproducerat nötkött görs genom inköp upp till gränsen för direktupphandling
(586 000 kr).

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du besökt Tykarpsgrottan?

Loading ... Loading ...