Annons

Vårdcentraler och pendling

Publicerad 31 augusti 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Gilbert Tribo välkomnar beskedet om kompensation för vårdmoms. Stefan Olofson/Arkiv
Gilbert Tribo välkomnar beskedet om kompensation för vårdmoms. Stefan Olofson/Arkiv

– Vi vill även ha ett fastläkarsystem där patienten kan vara knuten till och välja sin egen läkare. Ungefär som det var förr med husläkare, säger Gilbert Tribo, gruppledare för Liberalerna i Region Skåne.

Annons

– Genom att stärka vårdcentralerna och införa ett fastläkarsystem, skapar vi inte bara trygghet för den enskilde individen, utan vi avlastar även akutmottagningarna, dit många söker sig idag när de inte får kontakt med sin vårdcentral, säger Gilbert Tribo.

Liberalerna vill ha ett större samarbete mellan sjukhusen i Region Skåne. De vill flytta ut fler operationer från de stora sjukhusen till de mindre.

Annons

Liberalerna anser att det skånska sjukvårdssystemet måste ställas om så att vårdcentralen blir skåningens första kontakt med vården och att vårdcentralen får ett övergripande ansvar för att patienten garanteras de insatser patienten behöver.

Den psykiska ohälsan bland unga ökar. Unga som mår dåligt måste erbjudas en bättre helhetslösning, menar Gilbert Tribo.

Kaoset i den skånska kollektivtrafiken smular sönder resenärernas förtroende för Skånetrafiken.

Annons

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons