Kjell Lindfors, Björn Andreasson, David Lundin och Anton Dahlgren slår ett slag för Röke. Foto: Helén Fingalsson

80-årskalas med barnen i fokus

Röke I år fyller Röke IF 80 år och det ska firas rejält.
Fokus ligger på barnen som är en förutsättning för att föreningen ska kunna fortsätta att leva, samt vara den viktiga mötesplats som den är i dag.

Förberedelserna inför firandet pågår för fullt och egentligen är det bara vädergudarna som inte riktigt har kunnat ge något svar på hur vädret ska bli. Förhoppningsvis är inte all värme och sol för i år förbrukad.

Det var 1938 som föreningen såg dagens ljus, men först 1960 kom fotbollslaget med i seriespelet.
På den tiden var det endast herrlaget som befann sig på fotbollsplanen. Först när 70-talet kom bildades ett damlag.

I slutet av 80-talet bildades en ordentlig ungdomsverksamhet. Den här ungdomsverksamheten bedrivs idag ihop med grannbyn Hörja.
Just barn och ungdomar är en viktig grupp i föreningen. Det gör också att firandet som äger rum lördagen den 15 september har barnen i fokus.
Bland annat blir det besök av Jecko & Jessi från SVT klockan 12. Här kommer att finnas hoppborgar. godisregn, tävlingar och den som känner för det kan prova på luftgevärsskytte. Eftermiddagen avslutas klockan 15 med en match mellan Röke IF:s damlag som spelar i division 2 och IF Centern från Halmstad.

Men detta är inte det enda som händer i Röke i september. Helgen innan, närmare bestämt lördagen den 8 september, arrangeras en fotbollsturnering med början klockan 9.00 där intäkterna går till ALS-forskningen.
Björn Andreasson som spelar i Röke IF:s herrlag berättar att hans pappa drabbats av ALS och att han därför ville göra något för att stödja kampen för att hitta ett botemedel.

Det blir nu ingen vanlig fotbollsturnering utan lagen spelar på en uppblåsbar arena med tre meter höga kanter samt uppblåsbara mål. Lagen är mixade och nivån på bolltrixandet ligger på en varierande nivå.
Förutom fotbollsturneringen kommer det att finnas lotteri, tävlingar och mycket mer. Förhoppningen är att det ska bli en dag som förenar både nytta med nöje.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Det är vårdagjämning under onsdagen. Tror du att våren är här?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar