GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Slut på muntliga avtal vid telefonförsäljning

Nyheter Från och med lördagen den 1 septemper måste företagen ha komsumentens skriftliga bekräftelse när det gäller erbjudanden över telefon, enligt Konstumentverket.
Publicerad 1 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Muntliga avtal vid telefonförsäljning är sedan den 1 september ett minne blott.

Konsumentverket går nu ut med nya regler kring telefonförsäljning på sin hemsida.

Regler där företagen inte längre får lov att kräva en betalning på ett erbjudande förrän kunden skriftligt bekräftat anbudet samt att företaget måste ha dokumenterat vad som erbjudits över telefon.

Om något sådant avtal inte görs kan företaget inte kräva kunden på betalning.

Trots detta är det bra att vara vaksam, då de nya reglerna endast gäller om det är företaget som kontaktar konsumenten och inte tvärtom, enligt Konsumentverket.

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.