Annons

Sveriges damer vann Finnkampen

Sport Under helgen spelas det innebandy mellan Sverige och Finland i finska Borgå – något som såklart kallas för Finnkampen. Sveriges damer vann sin match och Malmö FBC:s Ellen Rasmussen utnämndes till Sveriges bästa spelare.
Sport • Publicerad 1 september 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Salibandyliiga
Foto: Salibandyliiga

- En godkänd insats från min sida idag. Jag hade lite bolltapp och sånt som man alltid kan förbättra men vi fick bra stäm i kedjan (med Sofia Joelsson och Emelie Wibron), säger Ellen Rasmussen i ett pressmeddelande från Svenska Innebandyförbundet efter matchen.

Klockan 15 på lördagen var det dags för Finlands och Sveriges damer att göra upp i helgens Finnkamp i innebandy. En match där svenskorna gick segrande ur kampen, med 3-4.

Annons

Malmö FBC:s Ellen Rasmussen gjorde ett mål och två assist och kunde efter matchen stoltsera med utmärkelsen bästa svenska spelaren:

– Jag tyckte att vi kontrollerade matchen hyfsat fram till 3-0, sedan kom de ikapp. Det satt hårt inne till slut. De är duktiga i spel sex mot 5 och i det offensiva spelet över huvud taget.

Fakta:

Finland-Sverige 3-4 (0-3, 2-1, 1-0)

Första perioden

Andra perioden

Tredje perioden

Utvisningar: Sverige 2min, Finland 3x2min

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons