Första naturhjälpen tältar, av Grethe Rottböll och Anna-Karin Garhamn.

Boktips

Första naturhjälpen tältar
Grethe Rottböll
Anna-Karin Garhamn
Bonnier Carlsen

Här får nybörjaren i läsning lära sig det mesta om allemansrätten och vår natur. Boken tar upp olika områden, som på stranden, i skogen, på ängen, ute på öar, inom militärområden. Vad är tillåtet där och vad är förbjudet? Efter varje område, kommer en bra summering. Som att på stranden får alla bada, simma, göra upp eld med någon vuxen, om de inte är för torrt, samla snäckor, fiska krabbor, ankra med båten och tälta en natt. Men mellan 1 mars och 20 augusti måste hunden vara kopplad och man får inte lämna kvar något skräp!

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Brukar du rösta på dagens fråga?

Loading ... Loading ...