Stora boken om träd, av Piotr Socha och Wojciech Grajkowski.

Boktips

Stora boken om träd
Piotr Socha
Wojciech Grajkowski
Alfabeta

Kära någon, det du inte kan lära dig om träd i denna bok är knappt värt att veta! Boken bjuder på fantastiska trädillustrationer, som den nordamerikanska sauarokaktusen och den afrikanska aloe excelsa. Vi får se hur olika bladen ser ut på exempelvis fikon, flamträd och havsdruva och lära oss om trädens mäktiga rotsystem. Fönsterfikusens rötter kan bilda en hel bro och banjanträdets rötter kväver sitt värdträd. De högsta träden som finns är sekvojaträdet hyperion. Det finns i Kalifornien och är 115 meter, vilket är högre än Frihetsgudinnan. Boken har även kapitel om skogen i legender, om heliga träd, släktträd, bonsai och konsten att beskära träd. Informativt men framförallt mycket att titta på! Passar alla åldersgrupper.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Borde kommunen påskpynta utan äkta fjädrar?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar