Peder Fredricson på hästen H&M Christian K vid Nations cup of Sweden på Falsterbo horse show. Foto: Andreas Hillergren / TT

Fredricson åker till VM med Christian K

Sport Ryttar-VM avgörs i USA mellan den 11-23 september. Peder Fredricsson har nu valt sin tävlingshäst.

Peder Fredricsson åker till VM med hästen H&M Christian K.

– Det känns som rätt beslut. Första valet var All in men när det inte blev så föll valet på Christian K eftersom att han har mer rutin av att gå stora laghoppningar, säger Peder Fredricson.

Egentligen menar han att drömmen hade varit att åka med hästen All in i toppform.

– Men så blev det inte, säger han.

Om en vecka åker hästarna till Beglien, några dagar senare börjar de resan mot USA.

– Alla har sitt eget upplägg men Christian K har fått tävla på en del innan han fick en liten paus. Sedan nu i helgen fick han en genomkörare och nu blir det lite lugnt i gen innan avresa, säger han.

Hur är formen på Christian K?

– Han kändes bra och fin nu i helgen men han är inte i toppform. Jag hoppas att han med denna tävlingen i ryggen verkligen kan komma in i en superfin form, säger Peder Fredricson.

Under måndagen blev det även officiellt att Grevlundagårdens mycket lovande sjuåriga vallack Maddox sålts till OS-guldmedaljören Steve Guerdat. Vallacken som rankas som bäst i Sverige har sedan en tid tillbaka inte synts till. Hästen kom inte till start under årets Falsterbotävlingar och det ryktades om en försäljning. Nu är det officiellt att Guerdats sponsorer från Tyskland köpt loss hästen för en okänd summa.