Fyra män greps efter inbrottsförsök

Kristianstad/Bromölla Tre maskerade personer försökte ta sig in på en besninstation under natten mot måndagen i Kristianstad. Senare greps fyra personer efter ett försök till inbrott på en bensinstation i Bromölla.

Vid tvåtiden på måndagsmorgonen utlöstes inbrottslarmet på en bensinstation i Kristianstad. Tre maskerade personer försökte ta sig in på bensinstationen, varav en av dem försökte slå sönder glaset på entrédörren, men misslyckades. Personerna sprang sedan från platsen.

Senare under måndagsmorgonen vid sjutiden stoppades en bil på E22 i höjd med Fjälkinge. I bilen fanns fyra personer i åldrarna 29-35 år som grips misstänkta för försök till inbrott. Deras signalement stämmer överens med bilder från en övervakningskamera från en bensinstation i Bromölla. Där larmade ett vittne polisen som såg en bil lämna bensinstationen i Bromölla, där ett fönster hade krossats.

Polisen vet i nuläget inte om händelserna har något samband, men Stephan Söderholm vid Skånepolisens ledningscentral är säker på att det är något som kommer följas upp.

– Det är liknande beteende och samma antal gärningsmän så det är inte omöjligt att det har något samband, säger han.

Männen är hemmahörande i Malmö och Hässleholm.

Den senaste tiden har flera inbrottsförsök gjorts vid bensinstationer runt om i Skåne.

– Det hade nog kunnat bli fler om männen inte hade gripits, säger Söderholm.