Danmark är utslagna ur VM efter straffdrama mot Kroatien. Kasper Schmeichel står spelade och räddade hela tre straffar men tyvärr räckte inte det hela vägen. Foto: AP

Landslaget kommer inte överens med förbundet

Sport De danska landslagsmatcherna mot Slovakien och Wales kan spelas med andra spelare.

Ifjol kom damlandslaget inte överens med det danska fotbollsförbundet vilket ledde till att danskorna inte mötte Sverige i en VM-kvalmatch. Nu är det herrarna i Danmarks fotbollslandslag som inte kommer överens med förbundet.

Det handlar om ett nytt avtal, det danska förbundet ska ha erbjudit ett tillfälligt avtal över de två väntande matcherna mot Slovakien och Wales i veckan, men spelarföreningen valde att skicka in ett motbud som innebär att man vill förlänga det gamla avtalet. Förbundet går inte med på det.

Det är oklart vem som kommer spela matcherna i veckan eller om de spelas överhuvudtaget, skriver SVT Sport.

Förbundet har, enligt SVT Sport, gått ut med en förfrågan i den danska högstaligan och frågat om intresse för landslagsspel. Om man är intresserad ska man anmäla sig till förbundet senast klockan 15 på måndagen.

Det danska landslagets tränare Åge Hareide kommer inte leda laget under de kommande matcherna, meddelade det danska förbundet, DBU, på måndagen.

Den danska fotbollsspelaren Pernille Harder ger stöd åt landslaget och spelaren Simon Kjaer och skriver på twitter att hon ”hoppas att DBU vill vara med och hitta en seriös lösning”.

 

×