Patrik Jönsson (SD) ställer en fråga kring invandringspolitiken till Lena Svensson (C). Foto: Stefan Sandström

Patrik Jönsson (SD) ställer en fråga

Norra Skåne har låtit Patrik Jönsson (SD) ställa en valfri fråga till Lena Svensson (C). Så här lyder den:

”Ni vill se en kraftig invandring till Sverige, och jämför med Kanadas migrationspolitik vilket skulle innebära cirka 30 miljoner invandrare till Sverige. Hur många invandrare till anser Centerpartiet att Hässleholm skall ta emot de kommande tio åren?”
 – Frågan innehåller tre felaktiga påståenden. Centerpartiet vill varken se en kraftig invandring till Sverige, eller att 30 miljoner invandrare kommer hit. Vi har heller inte verkat för en fortsatt hög invandring till Hässleholm. Vi sätter medmänskligheten i fokus och vi vill ha en reglerad invandring och hjälpa människor som flyr för sina liv. Hässleholm skall vid behov hjälpa till genom att ta emot de som blir anvisade till Hässleholms kommun.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Är du ledig under sportlovet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar