Polis och avspärrningar vid en uteservering tillhörande en restaurang på Gustav Adolfs torg i Helsingborg på tisdagskvällen. Polisen har larmats till torget efter flera samtal om skottlossning. En person ska enligt uppgifter ha blivit skjuten, skriver polisen på sin hemsida. Foto: Johan Nilsson / TT

Ung man svårt skadad i skottlossning

Skåne En man i 25-årsåldern fick livshotande skador i samband med en skottlossning vid en uteservering på Gustav Adolfs torg i Helsingborg under tisdagskvällen.

Polis fick in flera samtal strax efter klockan åtta om en misstänkt skottlossning vid Gustav Adolfs torg. En person ska ha blivit skjuten och förd med privat bil till Lasarettet i Helsingborg. Den misstänkta brottsplatsen har spärrats av. Kriminaltekniker och vapenhund är på väg till platsen för brottsplatsundersökning.

Södergatan spärrades av vid niotiden i samband med brottsutredningen vilket påverkar framkomligheten för bussar och övrig trafik.

Brottsplatsen är fortsatt avspärrad i väntan på att den kriminaltekniska undersökningen genomförts. Denna hade vid 23-tiden  ännu inte påbörjats.

Det finns ingen gripen eller misstänkt för händelsen. En förundersökning är inledd gällande försök till mord.

×