Extremism och skattepengar

Malmö stad har givit pengar till en förening med antisemitisk jargong, bland annat förintelseförnekelse, som dessutom vill ”omvända” homosexuella. Milli Görus gren i Malmö, Isvec Milli Görus Teskilatlari, får enligt ett avslöjande av Kvällsposten kommunala bidrag till sin verksamhet, som av Turkietkännaren Paul Levin beskrivs som ”djupt kritisk till väst”. I översättning
värnar föreningen inte de demokratiska värden som ligger till grund för det svenska samhället.
Man kan jämföra Malmös attityd med Göteborgs, där föreningen har nekats att hyra lokaler.
Malmö stad ser inte allvaret i situationen. Som vanligt, tyvärr. Detta är inte första gången staden låter extremister frodas. Kommunalrådet Frida Trollmyr säger att man inte har resurser för att kolla vad föreningar sysslar med och att de inte förstår turkiska, som föreningen är verksam på. Menar Socialdemokraterna att man inte kan hitta någon turkisktalande i Sveriges etniska mångfaldshuvudstad? Det finns dessutom tolktjänster att köpa. Det är obegripligt att Malmö stad hellre ger pengar till extremister än ”sitter och googlar”, som Trollmyr säger. Givetvis måste man ha möjlighet att kontrollera vem man ger skattebetalarnas pengar till. Hat och hets ska inte bekostas av allmänheten – ens i Malmö. Kan Socialdemokraterna inte hitta ett system för bakgrundskontroller får de låta bli att dela ut skattepengar alls.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Brukar du rösta på dagens fråga?

Loading ... Loading ...