Annons

Ny konstförening har utställning

Hästveda En ny konstförening har sett dagens ljus i Hästveda. Sjörröds konstsällskaps första arrangemang blir en utställning i Hantverksgården den 22-23 september.
Hässleholm • Publicerad 4 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Iréne Kjellander i skapartagen. Foto: Andreas Örwall Lovén/Arkiv
Iréne Kjellander i skapartagen. Foto: Andreas Örwall Lovén/Arkiv

Det är Conny Runeke, hängiven fotograf av framförallt naturmotiv, och Iréne Kjellander, som sedan många år tillbaka ägnar en stor del av sin fritid åt keramik, som är upphovsmän till den nybildade konstföreningen.

Idén är sprungen ur en önskan om att få visa fram både sin egen och andra lokala konstnärers verk.

Annons

– Jag har varit med i NSKG:s (Nordskånska konstnärsgillet, reds. anm.) tidigare, men de senaste två åren har jag inte tyckt att det kommit så mycket folk under deras konstrundor, berättar hon.

När hon kom att prata med Conny Runeke, som också är engagerad i Hästveda Intresseförening, väcktes tankarna om att söka ett så kallat tätortsbidrag från Hässleholms kommun och istället starta en egen förening.

Nu är det gjort och det första offentliga arrangemanget blir en utställning där båda två visar sin egen konst. Till den har de även bjudit in två andra amatörkonstnärer: Johan Jönsson Nordqvist som målar i olja och Tomas Axelsson som fotograferar.

– Det finns många som fotograferar, målar och ägnar sig åt annan konst i Hästveda och dem vill vi lyfta fram, säger Conny Runeke, som hoppas att föreningen ska kunna fortsätta anordna en eller två utställningar varje år.

Utställningen i Hantverksgården i Hästveda visas kl 10-16, både lördag och söndag, den 22 och 23 september.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons