Persson fyra i Helsingborg

BOWLING

Filippa Persson blev fyra när 30-årsjubilerande Olympia Ladies Open avgjordes med finalspel i klasserna Open och Hcp.
BK 59:an hade tre tjejer på plats i Helsingborg. Filippa Persson och Jenny Wegner tog sig till finalspelet medan Cajsa Wegner var åtta poäng från en finalplats med 1 196.
Filippa Persson hade 1 241 medan Jenny Wegner slog 1 232 i kvalet i Open-klassen som vanns av Team X-Caliburs Victoria Johansson på 1 264. Filippa och Jenny avancerade därefter från finalsteg 1 till karusellspelet där de tolv kvarvarande spelarna delades upp i tre gruppper.
Jenny fick inte spelet att stämma och blev första spelare att kliva av i sin grupp medan Filippa hängde med ända till sjunde serien. Här blev dock BK Evas Linnea Rundgren för svår och Filippa slutade därmed fyra.
Alida Molander, Team X-Calibur, vann Open-klassen.