Annons

Persson fyra i Helsingborg

BOWLING Filippa Persson blev fyra när 30-årsjubilerande Olympia Ladies Open avgjordes med finalspel i klasserna Open och Hcp.
Sport • Publicerad 5 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Filippa Persson blev fyra när 30-årsjubilerande Olympia Ladies Open avgjordes med finalspel i klasserna Open och Hcp.

BK 59:an hade tre tjejer på plats i Helsingborg. Filippa Persson och Jenny Wegner tog sig till finalspelet medan Cajsa Wegner var åtta poäng från en finalplats med 1 196.

Annons

Filippa Persson hade 1 241 medan Jenny Wegner slog 1 232 i kvalet i Open-klassen som vanns av Team X-Caliburs Victoria Johansson på 1 264. Filippa och Jenny avancerade därefter från finalsteg 1 till karusellspelet där de tolv kvarvarande spelarna delades upp i tre gruppper.

Jenny fick inte spelet att stämma och blev första spelare att kliva av i sin grupp medan Filippa hängde med ända till sjunde serien. Här blev dock BK Evas Linnea Rundgren för svår och Filippa slutade därmed fyra.

Alida Molander, Team X-Calibur, vann Open-klassen.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons