23-åring frias för sprängd polisbil

Malmö Den 23-årige man som misstänktes för att ha sprängt en polisbil på Sallerupsvägen vid årsskiftet frias nu även i hovrätten.

I tingsrätten friades 23-åringen för allmänfarlig ödeläggelse. Domen överklagades och på torsdagen meddelade hovrätten utfallet. Enligt domen finns det ingen teknisk bevisning som definitivt knyter den man som åtalades till dådet.

Det var på fredagskvällen den 29 december 2017 som en parkerad polisbil på Sallerupsvägen sprängdes. Strax efter greps 23-åringen misstänkt för sprängningen. Ingen person skadades i samband med detonationen, men polisbilen drabbades av stora skador – hela motorhuven och ena sidan hade sprängts sönder.

Men precis som i tingsrätten frias nu 23-åringen i hovrätten från sprängningen. Däremot döms han för ringa narkotikabrott, uppger Kvällsposten.

 

Läs mer:

×