Daniel Jönsson (M).

Jönsson (M): Jag knyter inte bara näven i lomman

ÖSTRA GÖINGE När han var 14 år praoade han hos riksdagsledamoten Christian Holm (M). Och sedan dess har Daniel Jönsson siktat på att ta sig in i riksdagen.
– När jag ser något som kan bli bättre, då kan jag inte släppa det, då måste jag agera, säger Jönsson.

Moderaten Daniel Jönsson från Glimåkra är trea på partiets riksdagslista för norra och östra Skåne. 26 år ung har han en realistisk chans att komma in i riksdagen – och nå målet han satte upp för sig själv redan som 14-åring.

– Jag är inte den som bara knyter näven i lomman. Jag vill göra något åt saker och politiken är en väg att göra det, säger han.
Samtidigt som politik har en varit en stor del av Daniel Jönssons liv sedan han gick med i MUF som 13-åring har han hunnit med en hel del annat.
Han har studerat internationell samhällsvetenskap på universitetet i Växjö och i Bryssel, han är biodlare, ordningsvakt, hemvärnssoldat och lärare och han har ägnat mycket tid på resande fot i främst Ryssland oh Afrika.

– Jag har väl lugnat ner mig lite nu, jag kan längta efter en lugn chartersemester, säger den nyblivna pappan (Daniels son är tio månader) om resandet.
– Tidigare var det ganska ansträngande resor. Köpa en bil i Ryssland, bila runt i landet och sen sälja bilen innan man åkte hem. Det var väldigt givande, man lärde sig mycket och fick perspektiv på saker.

Hur har valrörelsen varit?
– Intensiv och rolig. Men man går lite från att vara människa till villebråd. Jag vill absolut inte ta på mig offerkoftan, men jag fattar inte hur man kan skriva sånt som vissa skriver på sociala medier. Och man förväntas ständigt vara tillgänglig.

Hur går tankarna kring att eventuellt bli riksdagsledamot?
– Jag tror det hade passat mig. Det är lite som att vara småföretagare, man styr över sin egen framgång. Vill man jobba hårt och engagera sig belönas man.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Ha du handlat all midsommarmat?

Loading ... Loading ...