Kunglig hund på vift i stan

Sverige Carl-Philips och Sofias hund Siri befann sig på rymmen under onsdagen.
Det hela slutade dock lyckligt när prinsparets vovve togs om hand av polisen.

Exakt hur borderterrier Siri kommit på villovägar är oklart men hon har i alla fall varit ute på äventyr i centrala Stockholm innan hon togs om hand av polisen. Till Norrmalmspolisen basstation kom sedan Carl-Philip och Sofia för att återfinna sin försvunna familjemedlem.

Det är Norrmalmspolisen själva som berättar om händelsen på Instagram:
”Siri var omtöcknad och trött efter sina okända upptåg under dagen. Kollegan från turlag 7 fick bära Siri ut till polisbussen, där hon snabbt somnade i hennes trygga famn.”

”Väl hemma möttes patrullen av husse och matte som varit mycket oroliga. Detta byttes snabbt mot lättnad och glädje”, skriver man vidare och avslutar med: ”Norrmalmspolisen finns till för prinsar och prinsessor också.”