Annons

Attackerad av bilist – på sin egen uppfart

Osby – Jag har inte varit med om något djävligare tidigare i livet, säger Osbybon Gunnar Svensson, 86 år, efter att ha blivit hotad i somras på sin egen uppfart.
Osby • Publicerad 7 september 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Gunnar och Kerstin Svensson, Osby, känner sig otrygga och svikna sedan de var med om en traumatisk händelse i somras. FOTO: SUSANNE GÄRE
Gunnar och Kerstin Svensson, Osby, känner sig otrygga och svikna sedan de var med om en traumatisk händelse i somras. FOTO: SUSANNE GÄRE

Det var i mitten av juli i år som Kerstin, 76 år, och Gunnar Svensson var med om en skräckupplevelse. De har ännu inte hämtat sig efter chocken när en man körde upp en personbil på deras uppfart och försökte misshandla Gunnar Svensson.

– Vi är ledsna över att inte ha fått stöd efter händelsen, säger de.

Annons

Samma dag, den 17 juli, polisanmälde paret att Gunnar Svensson blivit hotad och utsatt för försök till misshandel vid sin uppfart i Osby. Gunnar Svensson uppgav till polisen att han nyss kommit hem från affären när en man körde in sin bil på parets uppfart.

Mannen i bilen hade med sig kryckor och betedde sig hotfullt mot Gunnar Svensson. Han gasade och körde med bilen mot Gunnar Svensson.

– Jag fick kasta mig åt sidan, berättar han.

Inga av de slag med kryckorna som riktades mot Gunnar Svensson träffade honom. Men eftersom han fick kasta sig åt sidan åkte den kateter han har ut och en sjuksköterska fick komma och sätta in den när det uppdagades mitt i natten.

Paret kände inte igen gärningsmannen och polisen har inte någon misstänkt för brottet. Mannen var också verbalt väldigt aggressiv.

– Vi har bara haft telefonkontakt med polisen, säger Gunnar Svensson. Polisen borde ha kommit hem till oss. Vi känner oss fortfarande väldigt oroliga.

Kerstin Svensson blev rejält traumatiserad och uppskärrad och kom ur balans. Några dagar efter den otäcka händelsen trillade hon och fick en fraktur i mellanhanden och fick gå med gipsskena i sex veckor. Tjänstgörande läkare konstaterar att hennes handskada kan förklaras med ökad psykomotorisk oro.

– Vi är väldigt ledsna över att vi inte fått något stöd efter händelsen, och våra kontakter med polisen har inte gett något resultat, säger Kerstin och Gunnar Svensson.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons