Emil Martinsson, i mitten på bilden, vann VM-guld i regelbundna lopp i Sydkorea. FOTO: SKYTTESPORT.SE

Dubbla VM-guld till Martinsson

Viltsmålskytten Emil Martinsson fortsätter att samla på sig mästerskapsmedaljer.
Vid skytte-VM i Changwon blev det guld på individuellt och i lag i blandade lopp. Emil tog tidigare i veckan även ett lagsilver i regelbundna lopp.

Det blev minst sagt succé för de svenska viltmålskyttarna då de tog hela fyra medaljer på 50 meter running target mix i blandade lopp vid skytte-VM i Sydkorea.
Allra bäst gick det för Osby Jaktskytteklubbs Emil Martinsson som tog dubbla guld. I den individuella tävlingen sköt Emil 393 poäng och var med det en poäng före tvåan ryssen Mikhail Azarenko.

Svenskt var det även på tredjeplatsen genom Jesper Nyberg som tog bronset efter särskjutning mot finnen Heikki Lahdekorpi. Den tredje svensken Niklas Bergström blev elva.
Den goda svenska laginsatsen gjorde att det även blev guld för det svenska laget bestående av Emil Martinsson, Jesper Nyberg och Niklas Bergström. Andreas Bergström fullbordade den svenska succén med brons i juniorklassen.
Det blev svensk medalj även i regelbundna lopp som avgjordes tidigare i veckan. Laget med Emil Martinsson, Jesper Nyberg och Niklas Bergström tog ett VM-silver. De sköt ihop 1756 vilket var tre poäng från guldet som togs av Ryssland.

Individuella guldet togs av ryssen Mikhail Azarenko medan Martinsson blev bästa svenska med en femteplats. Även de övriga svenska hängde med bra då Nyberg blev sexa och Bergström åtta.
Den fina insatsen av de svenska viltmålsskyttarna gör att Sverige för tillfället är sjua i medaljligan med sina fem medaljer.