Ulf Ivarsson. FOTO: SUSANNE GÄRE
Ulf Ivarsson, Denningarums gård, vinner Husmanskostens vänners gyllene gaffel 2018. Här får han motta priset av Bo Martinsson. Till höger: Sune Malm, ordförande i Husmanskostens vänner.FOTO: SUSANNE GÄRE
Denningarums gård har haft många besökare denna varma sommar. På söndag den 9 september stänger de för säsongen.

Gyllene gaffel till Denningarums gård

denningarum Ulf Ivarsson, Denningarums gård, fick på torsdagen ta emot Husmanskostens vänners fina pris – den gyllene gaffeln. Stora delar av sällskapet samlades på gården för lunch och överraskade en glad Ulf Ivarsson.

– Det här var oväntat, jag blir så himla glad, var Ulf Ivarssons spontana kommentar.
Motiveringen till priset lyder: ”Denningarums gård har av Husmanskostens vänner tilldelats den gyllene gaffeln år 2018 för sitt sätt att tillaga och servera ett rikt utbud av husmanskost och tillika ett modernt miljötänkande.”
Sune Malm, ordförande för sällskapet, förklarade att Husmanskostens vänner gjort nedslag flera gånger och skickat ut sina inspektörer till Denningarums gård.

– Det var lätt att utse årets guldgaffel, säger Bo Martinsson, som delade ut priset.
Ulf Ivarsson berättar att de är noga med husmanskosten på Denningarums gård.
– Vi lagar all mat på gården, det tycker vi är viktigt. Det är bara isterband och något litet mer, som vi köper in. Och vi producerar själva i möjligaste mån det som behövs i matlagningen.
– Husmanskosten lever farligt, säger Sune Malm, så vi försöker värna all svensk husmanskost i allmänhet och i synnerhet skånsk husmanskost.
– Men många gäster och krögare tycker inte husmanskosten är fin nog, men vi anser att alla restauranger, även pizzerior, borde ha en rätt, som är vanlig husmanskost.

Ulf Ivarsson är nöjd med den varma sommaren och årets säsong.
– Vi har haft jättemycket folk, och många husbilar, som gett oss så positiva omdömen. Men nu stänger vi för säsongen. Den 9 september är sista dagen vi har öppet.

Senaste nytt omOsby

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Försöker du minska ditt flygande?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar