GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fotboll mot ALS blir tradition på Röke IP

röke I vintras fick Ola Andreasson diagnosen ALS, känd profil och tränare i Röke IF. På lördagen arrangerade hans son Björn en fotbollsturnering på Röke idrottsplats till förmån för forskningen om sjukdomen, som leder till muskelförtvining och förlamning.
Hässleholm • Publicerad 8 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

I två uppblåsbara fotbollsburar, som fraktats ner från Borlänge, möttes 19 lag i en fotbollsturnering där två lag med minst fyra spelare deltog i varje match om tio minuter.

– Pappa har spelat fotboll i hela sitt liv och är aktiv i Röke IF. ALS är en svår sjukdom och jag ville göra något för forskningen om sjukdomen. Man vet inte så mycket om ALS. Det tog över ett år innan pappa fick sin diagnos i februari, berättar Björn Andreasson.

Röke IF hade ställt idrottsplatsen till förfogande för ”Fotboll mot ALS”.

– André Peltonen har spelat en viktig roll att ro det här projektet i land tillsammans med familj och vänner. Uppslutningen har varit fantastisk. Deltagarna har anmält sig på Facebook. Ice for Fun AB, som vi hyr fotbollsburarna av har sponsrat evenemanget och gjort det möjligt för oss att få ner dem från Borlänge på ett smidigt sätt, säger Björn Andreasson.

Flera lokala företag sponsrar evenemanget.

Hessle BBQ & Event sålde korv och hamburgare. Kön ringlade lång till grillköket där den speciella korven ”Snuda” fanns på menyn. En korv på cirka två decimeter.

Strong Woman var på plats och sålde tröjor liksom Hälsocoachen från Hässleholm med sina produkter. Gabriella Waldenström från Stockholm hade skickat ner sina pärlprydda armband för försäljning. Alla intäkter går till Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning.

I pausen till kvartsfinalen dök ägarna till NMP Lego AB i Vittsjö upp och överlämnade en check på 20 000 kronor till insamlingen. Måns Stigevi äger företaget tillsammans med Nicklas Johannesen.

– Vi tycker att de som Björn gör här i Röke är helt fantastiskt och därför vill vi vara med och sponsra, säger Nicklas Johannesen.

Måns Stigevi berättar att hans pappa gick bort i ALS i fjor.

– Sjukdomen får för lite uppmärksamhet. Den och forskningen måste lyftas fram, säger han.

Flera hundra trängdes på idrottsplatsen på lördagen. De som inte deltog i turneringen kunde roa sig med att pricka rätt med boll på ett hålgjord vägg, eller delta i en golftävling där de tre vinnarna delade på halva potten från spelavgiften.

Bo Wihlborg från Humlesjö njöt av en ”Snuda” med bröd och senap. Han son var med i laget i skytteturneringen.

– Hur kul som helst, tyckte han. Och korven är god.

Björn Andreasson lovar att evenemanget blir er årlig tradition i Röke.

4 bilder
Nicklas Johannesen och Måns Stigevi överlämnade en check på 20 000 kronor till Björn Andreasson.      Foto: Stefan Olofson
Björn Andreasson med pappa Ola, som drabbats av ALS.
4
19 lag om fyra deltagare hade anmält sig till fotbollsturneringen i de uppblåsbara fotbollsplanerna.   Foto: Stefan Olofson
Nicklas Johannesen och Måns Stigevi överlämnade en check på 20 000 kronor till Björn Andreasson.      Foto: Stefan Olofson
Björn Andreasson med pappa Ola, som drabbats av ALS.
Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.