Afrika deckarna, Rebellerna och mysteriet i stallet, av Sara Brengesjö.

Boktips

Afrikadeckarna

Rebellerna och mysteriet i stallet
Sara Brengesjö
Semnos förslag

Elias och Sally är ledig från internatskolan för att fira jul, men ingen blir som de tänkt. I skogarna försöker rebellerna att ta över stora områden och vad är det som händer i stallet? Helt plötsligt får Sally inte tillträde dit? En mystisk man stryker omkring och det visar sig att en diamant blivit stulen och att en detektiv fått i uppdrag att hitta den. Barnen blir indragna i mysteriet. Afrikadeckarna är en helt ny serie, skriven av Sara Brengesjö, som växte upp i Zaire, dåvarande Kongo Kinshasa. Handlingen i boken utspelar sig i hennes uppväxtmiljö, även om historien är fiktiv. Boken vänder sig till åldersgruppen åtta till elva år och bjuder på annorlunda miljöer och mycket spänning!

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Borde kommunen påskpynta utan äkta fjädrar?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar